BRANDING

 

Wildlife

In dit project (juni 2020) houd ik mij bezig met de branding van een in Nederland nog onbekende Indie Rock band. In dit project maak ik een plan waarin de band bekendheid zal gaan krijgen in Nederland. Ik heb gekozen voor de band 'Wildlife'. Wildlife is een Canadese Indie Rock band. De band bestaat uit vijf stoere mannen met allen een baard. Het concept waar we mee werken is 'Wildlife for wildlife': De artiest komt in actie voor wilde dieren in nood, door het wildlife tot leven te brengen in hun uitingen. Ik ontwerp verschillende uitingen. De vormgeving leg ik vast in een visual style guide om eenheid en consistentie te creëren in alle (toekomstige) uitingen van Wildlife. Het logo en de kleuren zijn tevens door mij ontworpen en ontstaan vanuit eerder onderzoek, feedback en iteraties. De visual style guide is hieronder te zien.

 

 

Hierna is er voor een campagne videoproductie een synopsis geschreven. De video moet in Nederland op de televisie en op social media bekendheid gaan creëren. Na het storyboard gemaakt te hebben is er een cast bij elkaar gehaald en de videoproductie is in elkaar gezet. Ook is er een tweede uiting bedacht waardoor de band meer bekendheid zou creëren in Nederland. Deze uiting is in de vorm van TikToks. 

Aan de hand van de visual style guide en de identiteit van de band heb ik een poster ontworpen. Hier ben ik middels meerdere feedbacksessies en iteraties tot onderstaand eindresultaat gekomen.

Indoor Advertising Poster MockUp.png